close

آیا کفشدوزکها مفیدند

logo
آیا کفشدوزکها مفیدند

هنوز بسیاری از مردم نمی دانند که کفشدوزکها حشرات مفیدی هستند، البته همه کفشدوزکها نه، ولی اغلب آنها

حشراتی بسیار سودمندند.

کفشدوزکها، حشرات مضر مانند شته ها را شکار می کنند. آنها قدرت پرواز زیادی دارند. با فرا رسیدن فصل سرما به محلهای زمستانه خود مهاجرت می کنند اما دوباره در بهار سر و کله شان لابه لای بوته های سبزیجات و شاخ و برگ درختان پیدا می شود که به دنبال شکار هستند.

کفشدوزکها به وسیله حشره شناسان تقسیم بندی گشته و از روی نقطه های روی بالهایشان شناسایی می شوند. بعضی از آنها فقط از حشره بخصوصی تغذیه می کنند مثلاً نوعی کفشدوزک که فقط به خوردن شپشک استرالیایی علاقه مند است اما برخی دیگر از کفشدوزکها تغذیه از انواع شته را ترجیح می دهند. با همه اینها وقتی کفشدوزک گرسنه باشد دیگر نوع شکار برایش زیاد فرقی نمی کند، تا جایی که اگر با بی غذایی روبه رو شود ممکن است نوزادان و لاروهای جوان خود را نیز مورد حمله قرار دهد. ضمنا آنها بدشان نمی آید که گاه گداری سری به لانه مورچه ها بزنند و میهمانشان شوند. در این صورت مواد غذایی مورچه ها را نیز نوش جان می کنند.

 

شناسایی کفشدوزکهای مفید:

 

 

همان طور که گفته شد همه کفشدوزکها مفید نیستند. مثلاً کفشدوزکهای جالیز، آفاتی جدی برای خربزه و سایر گیاهان جالیزی به حساب می آیند. همچنین کفشدوزک چغندر که خسارت قابل توجهی روی برگهای چغندر و اسفناج به بار می آورد، اما از آنجایی که اکثر آنها سودمند هستند امروزه انواع مفید را شناسایی و در آزمایشگاه تکثیر نموده و در مزارع و باغات رها می کنند.

 

کفشدوزکهای مفید

 

عبارتند از:

کفشدوزکهای نوزده نقطه ای، یازده نقطه ای، دو نقطه ای، ده نقطه ای، چهار لکّه ای و کفشدوزکهای کروی.

 

تخمگذاری:

 

 

مهمترین کفشدوزک مفید، کفشدوزک هفت نقطه ای است. این حشره در مدت یک ماه می تواند سیصد عدد تخم بگذارد، جالب اینکه هر کفشدوزک توان نابود نمودن چهارصد شته را دارا است.

 

روش مبارزه کفشدوزکها

 

با شته ها:

کفشدوزکهای مفید با حرص و ولع زیاد به سوی شته ها حمله ور گشته و لاروهای جوان و نوزادان شته ها را می خورند، اما برای تخمگذاری نیز شته ها را شکار کرده و تخمهای خود را در داخل شکم شته ها قرار می دهند. به این ترتیب تخم کفشدوزکها، از مواد غذایی داخل شکم شته ها تغذیه نموده و رشد می کنند، اما شته هایی که مورد حمله قرار گرفته اند به سرعت نابود خواهند شد. مورچه ها تخم شته ها را به لانه خود می برند تا وقتی تخمها رشد کردند و به شته کامل تبدیل شدند از مدفوع آنها که عسلک نامیده می شود تغذیه کنند. در بسیاری از اوقات کفشدوزکها تخمهای شته ها را از چنگ مورچه ها خارج ساخته و از آن خود می سازند.

ثبت نظر

 

درباره جوراب پاآرا:

شرکت پا آرا با سابقه  درخشان در تولید جوراب توانست در سال 1387 برای  اولین بار در ایران از الیاف نانو برای  تولید جورابهایی با کیفیت مطلوب و عالی  استفاده کند.

 شرکت پاآرا بافت جوراب را با ماشینهای بافت جوراب مردانه شروع کرد که این دستگاهها در زمان خود حرف اول را در صنعت بافت جوراب می زد این ماشینها هرچند ساده ولی برترین کیفیت جوراب را ارائه می داد، شرکت پا آرا با وارد کردن دستگاه های تک سیلندر و دو سیلندر بافت جوراب با الیاف نانو از کشور ایتالیا، میزان تولید ظرفیت جوراب های خود را به حداکثر رساند.

 

 

ارتباط با پا آرا

 

آدرس : تهران خیابان خیام کوچه حسام لشکر پلاک 34 

تلفن کارخانه : 36905975 / 36905845

تلفن دفتر فروش : 55805943

شماره همراه (9 الی 16) : 09120124825

 

  

 

 

 

 

 

محصولات پا آرا

 

جوراب

لگینگ

شلوارک

لباس زیر

 

 

 

کالای شما به سبد خریدتان اضافه شد

تعداد